Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста със сьомга

Паста със сьомга

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Паста със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Кулинарен деликатес, приготвен в Рая или в Италия, което е почти същото"

Необходими продукти

  • сьомга - 2 филета (по 150 г всяко)
  • паста - 300 г по избор
  • сушени домати - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • карамфил - 2 зърна смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително запечете на скара овкусената със сол, черен пипер и лимонов сок сьомга.

Загрейте консервата сушени домати заедно с маринатата им, добавете 1 с.л. лимонов сок, щипка карамфил, сол и черен пипер на вкус.

Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете.

Разпределете я в 2 дълбоки чинии, полейте със соса от сушени домати и сложете по филе сьомга във всяка.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

йнйн
йнйн
Колко минути се пече на скарата?
19.06.2015 00:39
Глад
Глад
Рецептата е непълна... :/
Трябват чесън, щипка захар и по-малко лимонов сок.
09.03.2013 08:53