Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки гърди в сладко-кисел сос

Пуешки гърди в сладко-кисел сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пуешки гърди в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Изключително свежа комбинация от кайсии, джинджифил и дъхави подправки, в резултат на което получаваме вълшебно вкусни пуешки гърди в сладко-кисел сос!"

Необходими продукти

  • пуешки гърди - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л.
  • соев сос - 7 с.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • червени чушки - 300 г
  • тиквички - 1 бр.
  • кайсии - 1 буркан компот
  • печурки - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресоваме обеления чесън и джинджифила и ги смесваме с 3 с.л. соев сос.

Измиваме месото, изсушаваме го и го нарязваме на тънки ленти. Слагаме го в марината с джинджифила.

Почистваме и измиваме лука, чушките и тиквичката. Нарязваме лука на едро, чушките на тънки ленти, а тиквичката – на тънки филийки.

Изцеждаме кайсиите, но запазваме сока. Разрязваме кайсиите на половинки.

Почистваме печурките и ги нарязваме на филийки. Нарязваме магданоза.

Изваждаме месото от маринатата и го запържваме в горещо олио около 5 минути. Добавяме само бялото на лука, чушките, тиквичките и печурките и при непрекъснато бъркане пържим 5 минути.

Смесваме 150 мл сок от буркана с кайсии с оцет, останалия соев сос, черния пипер и захарта. Прибавяме ги към месото. Оставяме ги малко да поврат. Добавяме зеления лук, магданоза, кайсиите и солта.

Готвим до леко сгъстяване на соса е крехкост на месото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: