Пуешки гърди в сладко-кисел сос

21/08/2016
"Изключително свежа комбинация от кайсии, джинджифил и дъхави подправки, в резултат на което получаваме вълшебно вкусни пуешки гърди в сладко-кисел сос!"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 436
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресоваме обеления чесън и джинджифила и ги смесваме с 3 с.л. соев сос.

Измиваме месото, изсушаваме го и го нарязваме на тънки ленти. Слагаме го в марината с джинджифила.

Почистваме и измиваме лука, чушките и тиквичката. Нарязваме лука на едро, чушките на тънки ленти, а тиквичката – на тънки филийки.

Изцеждаме кайсиите, но запазваме сока. Разрязваме кайсиите на половинки.

Почистваме печурките и ги нарязваме на филийки. Нарязваме магданоза.

Изваждаме месото от маринатата и го запържваме в горещо олио около 5 минути. Добавяме само бялото на лука, чушките, тиквичките и печурките и при непрекъснато бъркане пържим 5 минути.

Смесваме 150 мл сок от буркана с кайсии с оцет, останалия соев сос, черния пипер и захарта. Прибавяме ги към месото. Оставяме ги малко да поврат. Добавяме зеления лук, магданоза, кайсиите и солта.

Готвим до леко сгъстяване на соса е крехкост на месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар