Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко печено със сос от чушки

Телешко печено със сос от чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко печено със сос от чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"По-вкусно телешко няма да намерите никъде"

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 средни пържоли без кост
  • червени чушки - 3 броя
  • люти чушки - 1 малка, зелена
  • домати - 1 брой + 1 с.л. доматено пюре
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 3 стръка накълцан
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете телешките пържоли със сол, черен пипер, подредете ги в леко намазнена тава и ги залейте с виното. Похлупете тавата с фолио и сложете месото да се изпече в предварително загрята фурна до пълна готовност.

Междувременно загрейте малко олио в дълбок тиган и запържете леко накълцания лук и чесън. Щом поомекне прибавете нарязаните червени чушки и люта чушка. Оставете да се задуши добре и добавете нарязания на ситно домат и доматеното пюре.

Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер на вкус и след около 10 минути свалете от котлона. Поръсете с малко накълцан магданоз. Поднесете порция телешко върху канапе от листа маруля, залято със соса с чушки.

Рейтинг

4.6
56
44
30
20
10
Дай твоята оценка: