Крокети с наденица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Крокети с наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"За гарнитурата нямаме претенции, но основното ще бъде крокети с наденица"

Необходими продукти

  • наденица - 3 - 4 парчета, варена или пушена
  • картофи - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 50 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • галета - ½ ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги още горещи и ги пресоваме на пюре.

Прибавяме 4 яйца, настърганото сирене, брашното, черния пипер и магданоза. Омесваме гладко тесто, което разстиламе на пласт с дебелина 0.5 см. Нарязваме го на 8-10 квадрата.

Нарязваме наденицата на съответното количество парчета. Във всеки квадрат увиваме по 1 парче на наденица.

Разбиваме останалите яйца. Потапяме картофените крокети в яйцата, а после в галетата. Изпържваме ги в сгорещено олио.

Поднасяме топли със салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: