Торта с извара

LakomnicaLakomnicaНовак1
01/07/2011
"Дамите, които мислят за фигурата си спокойно могат да си вземат едно парче от тази торта, останалите - по две "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 562
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • готови блатове - 1 кутия/опаковка
  • извара - около 500 гр
  • кисело мляко - 1 кофичка(с голяма масленост)
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 пак. на прах ( или 2 - 3 пак разтворимо Нескуик)
  • шоколадов топинг - за глазурата
  • ядки - счукани, за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготовлението е бързо и лесно. В табла се поставя единия блат.

Изварата, киселото мляко, какаото и захарта се размесват и се разделят, така че да има за разстилане между всички блатове (2 или 3 според опаковката) и малко от сместа за най-отгоре.

Реди се блат-крем-блат-крем. Върху последния пласт от крема се поръсват ядките и най-отгоре се полива с топинга (или по желание и с течен шоколад).

Слага се за около 30 мин в хладилник. За украса могат да се сложат и различни плодове отгоре.

Забележка: Вместо какао за крема и топинг за намазване отгоре може да използва и конфитюр по избор.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
pepa
pepa
25.12.2011 15:02
bravo
1
0