Печен свински джолан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен свински джолан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4-5
"Знаете ли тайната на вкусния печен джолан? Вижте тук"

Необходими продукти

  • свинско месо - около 1 кг джолан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. натрошен
  • майорана - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 стрит
  • карамфил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надупчете свинския джолан навсякъде с вилица. Разбъркайте виното с всички подправки и залейте месото с тази смес. Оставете да престои за 1 нощ.

На следващия ден прехвърлете джолана в намазнена тава за печене, залейте с чашка зехтин, покрийте с фолио за печене и сложете да е пече за около 2 и 1/2 часа.

По време на печенето обърнете месото за известно време, след което отново го върнете в изходната му позиция. Малко преди да го извадите, махнете фолиото и оставете да се запече.

Рейтинг

4
59
46
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само аз ли не виждам, на каква температура трябва да се пече?
08.12.2022 22:23
1
Веселин Иванов
Веселин Иванов
Браво. За втори път ще го правя. Само една забележка, намалете каранфила.
13.11.2014 19:41
2
1
боди1956
боди1956
Скъпи приятели .След като е престояло в маринатата джоланчето Ви предлагам вместо в тавичка, да го опечете в плик за печене и после да не броите пръстите не облизани а да поканите приятели на червено винце от грозде и да се насладите на кулинарния шедйовър.Наздраве .
25.02.2014 20:35
8
1
боди1956
боди1956
след като направите маринатата най добре сложете джолана в плик за печене и го пригответе в него , след това не бройте колко пръста имате не облизани . не забравяйте червеното вино от грозде и добрите приятели . наздраве.
25.02.2014 20:23
5
1
Васко Кабзималски
Васко Кабзималски
Разкошно!Задължително чаша червено вино!
11.11.2013 15:33
3
1
Нели
Нели
Къде е свинският джолан в плик?
31.10.2013 17:49
13
2