Лазаня със сирене

ИларияИлария
Новак
578
198
33
722
23/06/2011
"Превъзходна рецепта за любимата ни лазаня, но в нов прочит - със сирена"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 241
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете корите за лазаня във вряща вода с малко сол и мазнина.

Загрейте в съд маслото, запържете в него брашното и разредете постепенно с прясното мляко, като бъркате непрекъснато.

В получения сос Бешамел добавете натрошеното бяло сирене и нарязаното топено сирене. Овкусете с къри, сол и черен пипер на вкус.

Оставете соса леко да поизстине и го смесете с разбитите яйца, като внимавате да не се пресече.

Намазнете малка тава и сипете малко от соса. Подредете отгоре кори, полейте със сос, поръсете с настърган кашкавал, по желание разпределете кръгчета домати и отново кори. Редете до изчерпване на продуктите и най-накрая залейте със сос.

Поръсете с босилек и малко разтопено масло или зехтин, поръсете и с малко къри и сложете да се пече в предварително загрята фурна за половин час.

Малко преди да извадите лазанята със сирене наръсете с кашкавал, доизпечете и извадете от фурната.

Рейтинг

5 19
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава
Десислава
22.08.2014 20:47
Страхотна!
3
0
Мирослав
Мирослав
20.01.2016 12:28
Благодаря за вашия коментар , печелите разходка със самолет !
0
0