Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле по градинарски

Печено пиле по градинарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печено пиле по градинарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • магданоз - ½ връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, почистваме и посоляваме. Разрязваме го на порции и ги изпичаме в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Обелваме тиквичката, нарязваме я на кръгчета и я запържваме в сгорещено олио от двете страни.

Заливаме доматите с вряла вода и ги обливаме със студена. Обелваме и ги нарязваме на резенчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно.

Сгорещяваме маслото и в него изпържваме лука, добавяме доматите, тиквичката, парчетата пиле, дафиновия лист, черния пипер и лимоновия сок.

Посоляваме и варим на тих огън 15 минути. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: