Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба по копенхагенски

Риба по копенхагенски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Риба по копенхагенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ето я нашата топ рецепта за риба - Риба по копенхагенски"

Необходими продукти

  • риба - 4 бр., по избор треска, хек или бяла риба
  • лимони - ½ бр.
  • скариди - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 75 г
  • грах - 300 г, консерва
  • лук - 1 глава
  • морска сол
  • копър - 2 с.л., наситнен
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от главите и перките, изплакваме и подсушаваме. Правим по 4 разреза от горната и долната ѝ страна и поливаме с лимонов сок.

Поръсваме скаридите със сол и черен пипер и ги овалваме в брашно.

Олиото и 50 г масло загряваме в тиган и изпържваме рибата за около 7 минути. Оставям на топло.

Задушаваме за 5 минути граха, ситно нарязания лук, останалото масло, морска сол, захарта и половин чаша вода.

Изпържваме скаридите в останалата мазнина за около 2 минути.

Поднасяме рибата със скаридите, граха и копър.

За гарнитура – варени картофи.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: