Турско реване

jessejesse
Новак
12
72
20/10/2020
"Решихме да споделим с вас този сладкиш. Вече няколко пъти го приготвяме и е любимото ни реване! Наистина си заслужава да се опита"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 226
  • Преглеждания за месеца1544
  • Преглеждания за седмицата359
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 140 г
  • грис - 140 г едър грис
  • кокосови стърготини - 50 г
  • брашно - 70 г
  • ванилия
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците с една трета от захарта.

Жълтъците разбиваме с другата. Към тях добавяме сухите продукти.

След това с помощта на мариза (силиконова шпатула) прибавяме внимателно и на части разбитите белтъци, така че да не излезе въздухът от тях.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем класическото реване в предварително загрята умерена фурна.

Готово е тогава, когато при бучване с клечка за зъби, тя остане суха.

Сиропираме студено с равни части вода и захар.

Сервираме турското реване с бита сметана.

Тава с незалепващо покритие за сладки и сладкиши-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тава с незалепващо покритие за сладки и сладкиши
11.99 лв.
9.23 лв.
Виж ››

Перфектните сладки ще приготвите не само с точната рецепта, но и с помощта на тази лесна за почистване и много удобна за употреба тава за сладки с незалепващо покритие

Рейтинг

5 15
4 6
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Красимира Митева
Благодарности на Мария Петрова!Получи се .....и вече го няма!
1
1
Мария Петрова
Мария Петрова
16.10.2013 09:54
РЕВАНЕ / превод на оригинална турска рецепта/
Съставки:
• За кекса:
• 3 яйца
• ½ чаена чаша захар
• 1 ч. чаша кисело мляко
• 1 ч.чаша олио
• 3 суп.лъжици брашно
• 1 ч.чаша грис
• 1 ванилия
• ½ лъжичка сода бикарбонат
• ½ пакетче бакпулвер
• 1 лъжичка настъргана кора от лимон
• За сиропа:
• 3 ч.чаши захар /аз сложих 2 чаши захар/
• 3 ч.чаши вода /аз сложих 2 чаши вода/
• ½ лимон
Приготовление
1. Започнете с приготвянето на сиропа- сложете водата и захарта да заврат.
2. Оставете да ври 5 минути и тогава сложете половин лимон, не го изцеждайте, оставете го цял или нарязан, за пусне аромата си и да сгъсти сиропа. Варете още 3 минути и изнесете съда да се охлажда.
3. Включете фурната да загрява на 180 градуса С.
4. Разбийте добре яйцата със захарта.
5. Прибавете киселото мляко със содата, след това олиото.
6. Прибавете гриста, брашното с бакпулвера, ванилията, лимоновата кора и разбъркайте до гладка смес.
7. Намажете неголяма тавичка с масло и излейте сместа.
8. Сложете да се пече на 200 градуса С до златисто.
9. Извадете печивото от фурната и веднага залейте със студения захарен сироп. Сиропът задължително трябва да е студен, а блатът горещ, в противен случай десертът ще се втести.
10. Количеството е за 8 порции.
11. Може да гарнирате с бита сметана и счукан шам-фастък.
21
4
мими
мими
20.09.2013 07:57
на пандишпаново тесто мазнина не се слага
1
6