Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Баварски шоколадов крем

Баварски шоколадов крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Баварски шоколадов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15-20 бр.
"Рецепта за вкусен и лесен за приготвяне десерт. ... Бадемите и плодовете са идеалната украса, допълваща вкуса на баварския крем с шоколад"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 10 - 12 броя
  • бадеми - 1/2 ч.ч. за украса
  • желатин - 40 г
  • шоколад - 150 г черен
  • бишкоти - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага с 1/2 от захарта да заври. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте в съд на слаб котлон жълтъците с останалата захар, докато се сгъсти сосът. Накиснете желатина за половин час, след което го загрейте леко на котлона и го добавете към млякото, което не трябва да ври. Добавете при непрекъснато бъркане млякото към жълтъците като съдът е върху котлона.

Бърка се до получаване на хомогенна смес и се сваля от котлона. Съдът се покрива с фолио, докато се охлади и за да не хване коричка. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол и 1/2 ч.ч. пудра захар. Към охладения крем се добавя разтопеният шоколад и половината от белтъците, като се разбърква внимателно.

Баварският шоколадов крем се разсипва във формички, в които предварително сте сложили бишкоти. Охлажда се напълно. При поднасяне кремът се обръща и се поръсва с натрошени или филирани бадеми.

Рейтинг

4.8
514
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нана
Нана
А другата половина белтъци?!?! Рецептите ви са пълни с пропуски и грешки!
28.10.2013 15:17
5
1