Индийска супа с овнешко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
506
959
469
01/06/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене150 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • корени за супа - 1 връзка
  • вода - 1 литър
  • сметана - 1 - 2 с.л. заквасена
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме лука и го запържваме в олио, прибавяме къри на прах и задушаваме 3-4 минути на слаб огън.

Нарязваме почистените корени за супа и ги запържваме заедно с месото, прибавяме дафинов лист, сол и вода.

Варим месото на слаб огън около 2 часа до омекване.

Когато половината бульон изври, прецеждаме, подправяме с лимон и сметана и смесваме с лука.

Сервираме с рохкав ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар