Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пелао – свинско месо с ориз и ананас

Пелао – свинско месо с ориз и ананас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пелао – свинско месо с ориз и ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сладко свинско с ананас, защото така ни харесва! Опитайте и ще видите, че ще се влюбите в аромата му"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • карамфил - 3 бр.
  • ориз - 250 г
  • ананас - 6 филийки
  • сол - 1 к.л.
  • кориандър - 1 к.л., смлян
  • канела - 1/2 к.л.
  • кардамон - 1/2 к.л.
  • сок от ананас - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на тънки филийки. Загряваме маслото и пържим месото 10 минути, заедно с нарязания лук, карамфилчетата, кориандъра и сол.

Доливаме 1 ч.ч. вода и задушаваме до омекване. Сваряваме ориза и го смесваме с 3 филийки ананас нарязан на дребно.

Сипваме месото и соса във форма за суфле, а отгоре разпределяме ориза. Поръсваме с малко канела и кардамон и напръскваме с 2-3 с.л. вода.

Останалия ананас, заедно със сока и захар карамелизираме на слаб огън и подреждаме върху ориза. Похлупваме с капак или фолио и запичаме ястието около 10 минути на умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: