Пудинг от тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пудинг от тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • тиква - 1 кг
  • орехи - ½ ч.ч., счукани
  • галета - 2 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета и я задушаваме до омекване (с малко вода).

Пасираме я и оставяме пюрето да се охлади. Прибавяме орехите, прясното мляко, захарта, разбитите жълтъци, маслото и канелата.

Разбиваме на сняг белтъците и внимателно ги прибавяме към сместа.

Изсипваме я в намаслена тава и изпичаме в предварително затоплена фурна.

Преди сервиране поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: