Начин на приготвяне
Продуктите са за 1 буркан. За повече буркани увеличете дозите по броя на бурканите.
На дъното на всеки буркан слагаме от всички подправки. Пълним буркана плътно с краставички.
За два буркана трябват около 1 кг краставички. Доливат се с вода. Затваряме с капачки.
Стерилизираме киселите краставички за 1-2 минути, като заврат, ги вадим.
Опитай и другите ни рецепти за кисели краставички като тези слънчеви краставички.
Коментари
Никакъв аспирин или там разни тъпи рецепти. Правя ги всяка година и са превъзходни.
След като се загреят - вадите и затваряте с капачките. Обръщате с капачките надолу върху кърпа. Получава се. Трябва да налучкате времето за загряване във фурната.
Ако вкарате буркана с капачката - ще изгори гуменото уплътнение.
Това, което написах не е за хора, които са невнимателни. Бурканите при изваждане са горещи.