това не са кисели, а мариновани краставички, киселите се правят само със сол, като зелето
11.10.2021 16:43
7
Аника Войт
И ние ги приготвяме по тази рецепта. Препоръчвам я с две ръце.
17.01.2020 11:20
4
2
Анонимен
И аз така ги правя
10.08.2019 20:34
3
1
Яница Николова
Супер!
21.07.2018 00:12
2
1
Йорданка Тасева
Идеалната салата за ракийка в зимното време :)))
06.02.2016 18:53
4
3
Къдрокоска
Киселите краставички се смесват с чери-домати в съотношение 1към2... Лапайте без притеснение.
12.10.2014 07:34
7
АЛБЕНА
Продуктите много хубаво, че са за един буркан, обаче никъде не видях за буркан от колко грама става въпрос !? Защото има голяма разлика от буркан 800 гр. и буркан 670 гр.
10.09.2014 03:41
12
4
Петър
Киселите краставички се правят като зелето, в бидон и се претакат.
Никакъв аспирин или там разни тъпи рецепти. Правя ги всяка година и са превъзходни.
29.08.2014 12:32
17
5
1
Анонимен
Сподели рецептата!
18.08.2019 06:37
1
Дора
оле много сте тъпи тъй не видях една рецепта за кисели краставички а само за мариновани..........
24.08.2014 17:26
11
11
2
Анонимен
Не сме тъпи кисели краставички се правят както писа момчето по горе а именно като киселито зеле. Крадтавички морска сол и вода. Ако искате може да накъсате и глава карфиол. Може и морков и целина. Това е т.нар сурова туршия. Тя е кисела всичко останало са е маринована туршия. Всяка година си правя сурова.
11.11.2021 16:09
АЛБЕНА
Тъпата си ти !!! Точно така се правят кисели краставички !!! Ти изобщо имаш ли понятие от мариноване, че си отваряш устата !!!???
10.09.2014 03:39
10
6
Румяна
Това не са кисели краставички, а стерилизирани.Има голяма разлика.
12.09.2012 19:15
9
2
Любо
Опитайте да стерилизирате във фурната на печката. Например - печка Раховец побира 9 буркана.
След като се загреят - вадите и затваряте с капачките. Обръщате с капачките надолу върху кърпа. Получава се. Трябва да налучкате времето за загряване във фурната.
Ако вкарате буркана с капачката - ще изгори гуменото уплътнение.
Това, което написах не е за хора, които са невнимателни. Бурканите при изваждане са горещи.
29.08.2012 20:02
7
2
В.Левунлиева
За какво става въпрос в тази рецепта? За кисели краставички или за "стерилизирани"???
29.08.2012 12:06
6
1
даниела паньова
аз ги правя стерилизирани но с 2с л захар и 1 с л сол и стават чудесни а на Силвия-на буркан се слагат по 2 асперина
20.03.2012 18:28
2
сна
Затворените буркани с краставички се слагат обърнати с капачката в тава с вода на котлона. Вари се до пожълтяването на краставичките, които са близо до капачките / около една минута от завирането/ Така, краставичките остават хрупкави, не се развалят и не променят вкуса си от завирането. На дъното на тавата може да сложите кърпа, да не прегорят капачките.
Никакъв аспирин или там разни тъпи рецепти. Правя ги всяка година и са превъзходни.
След като се загреят - вадите и затваряте с капачките. Обръщате с капачките надолу върху кърпа. Получава се. Трябва да налучкате времето за загряване във фурната.
Ако вкарате буркана с капачката - ще изгори гуменото уплътнение.
Това, което написах не е за хора, които са невнимателни. Бурканите при изваждане са горещи.