ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крема сирене

Торта с крема сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
8k
Торта с крема сирене
07/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10-12 парчета
"Пухкава торта с много крем и неустоим вкус"

Необходими Продукти

  • блатове - 3 готви за торта
  • крема сирене - 4 пакетчета (по 125 г)
  • сметана - 200 мл сладкарска + 200 г заквасена
  • захар - 150 - 200 г пудра
  • ванилия - капки есенция
  • прясно мляко - 150 мл
  • сироп - 100 мл от кайсия или др. плод, гъст и сладък
  • бисквити - орехови, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте едновременно с миксер крема сиренето с двата вида сметана и захарта, докато се получи пухкав крем. Прибавете няколко капки ванилова есенция.

Смесете прясното мляко със сиропа и напоете първия блат. Внимавайте, да не прекалите със сиропирането - блатовете трябва да се напоят съвсем леко. Върху сиропирания блат намажете с част от крема и после повторете процедурата с останалите блатове. Отгоре намажете тортата обилно с крема.

Натрошете орехови бисквити. Най-добре е да ги разбиете в кухненски робот заедно с останалия сироп. Намазнете леко кухненска хартия и с помощта на шпатула размажете бисквитената смес върху нея. Опитайте се да размажете във формата на тортата. След това с бързо движение обърнете хартията върху тортата, докато бисквитите се отлепят от нея. Притиснете ги леко към повърхността на тортата.

Оставете за 2 часа в хладилник.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: