Начин на приготвяне
Нарежете лука, морковите и гъбите и ги задушете до омекване в малко олио. Накрая добавете нарязаните шунка и магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Месото при нужда почистете и оформете. Направете разрез по средата и извадете една част месо от вътрешността му.
Осолете го леко отвсякъде, напълнете го с плънката, зашийте го и го оставете да престои за около час на хладно. Загрейте мазнина в съд и сложете месото да се запържи леко от всички страни. След това се премества в тава, залива се с малко мазнина, долива се с чаша гореща вода и се пече в умерена фурна.
По време на печенето се обръща от всички страни, за да се изпече добре. Готовото месо се изважда от тавата и внимателно се отстранява конецът. В мазнината на тавата се запържва брашното и се разрежда с виното и чаша топла вода. Бъркайте соса за около 15-20 минути, след което го прецедете. Сервирайте порция месо с плънка, полято със сос.