Свинско със сладко-кисел сос

12/06/2011
"Предлагаме ви една китайска рецепта в български вариант, което разбира се я прави още по-вкусна"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 380
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • вино - 2 с.л. оризово
  • яйца - 1 голямо и разбито
  • нишесте - 6 с.л. царевично
  • лук - 3 стръка зелен
  • бамбук - 100 г консервирани бамбукови връхчета
  • чушки - 1 зелена
  • кашу - 50 г, по желание
  • сол - 1/2 ч.л. морска
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • захар - 2 с.л. кафява, за соса
  • олио - 1 с.л., или зехтин, за соса
  • оцет - 3 с.л. балсамов, за соса
  • нишесте - 1 ч.л., за соса
  • сол - на вкус, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Разбийте яйцето добре и прибавете солта и виното. Оваляйте парченцата месо в тази смес, а след това в нишестето. Изпържете свинското в силно загрята мазнина за около 4-5 минути, докато образуват златиста коричка.

Извадете месото и го оставете да се отцеди. Излейте от тигана по-голямата част от мазнината така, че да останат коло 2 с.л. олио. Добавете и задушете нарязания лук, зелен пипер, чесъна, кашуто и бамбуковите връхчета. Оставете да се пържи около 3 минути, добавете месото и разбъркайте.

За да приготвите сладко-киселия сос, смесете всички съставки и ги сложете да се сгорещят на котлона за 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато. С готовия сос залейте свинското и го задушавайте на котлона за още няколко минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 9
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Диди
Диди
19.09.2012 16:37
Страхотна е, просто нямам думи!
0
1
виолета
виолета
10.12.2011 15:07
Хаха а е толкова вкусно.
0
1
Катя
Катя
04.08.2011 10:59
Много смислен коментар, Милена.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв