Пюре от бакла

тинтин
Новак
27
614
2k
08/06/2011
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 228
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бакла - 500 гр. зряла бакла
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 гл.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата, само зърната, се накисва в студена вода от вечерта.

На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване, след което се пасира, посолява се и се разбърква със задушения в мазнината и малко вода ситно нарязан лук заедно с червения пипер.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар