Ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети с бекон и босилек

Спагети с бекон и босилек

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Спагети с бекон и босилек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Толкова вкусни, че всяка италианска баба ще е готова да ви убие, за да се добере до рецептата за тях"

Необходими продукти

  • спагети - 1 пакет
  • бекон - 200 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - ¼ ч.ч.
  • босилек - 3 стръка пресен или 1 с.л. сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме една глава лук, нарязаната на ситно в сгорещената мазнина и добавяме бекона нарязан на парчета.

Другата глава лук запържваме отделно и я прибавяме при намачканите домати. Варим ги докато водата се поизпари и сосът се сгъсти, посоляваме и прибавяме ситно нарязания чесън.

Усилваме котлона за кратко и кипваме соса за 2 минути, поръсваме го с нарязания босилек и черен пипер и махаме от огъня.

Смесваме доматения сос със сместа с бекона. Сваряваме спагетите в леко подсолена вода и 1 с.л. олио. Отцеждаме ги и ги сипваме при соса, разбъркваме.

Сервираме поръсени с настърган кашкавал или сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: