Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фусили с босилек и сьомга

Фусили с босилек и сьомга

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Фусили с босилек и сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фусили - 400 г
  • сьомга - 300 г, нарязана на кубчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 4 стръка
  • пармезан - 40 г , настърган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват във вряща посолена вода според указанията на опаковката. Изваждат се, измиват се със студена вода и се отцеждат.

Сьомгата се подправя със сол и се пържи в сух тиган с незалепващо покрити до златисто. След това се накъсва на парченца и в същия тиган се добавят фусилите и зехтина. Разбърква се добре.

Накрая се поръсва с измитите и подсушени листенца пресен босилек. Разбърква се добре.

Ястието се сервира горещо, поръсено с настърган пармезан.По

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: