Пухкави катми

27/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Приготвихме си пухкави катми и още топли ги изядохме Еми наистина са ужасно вкусни. Затова споделяме веднага рецептата с вас"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции10-15 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 091
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 500 г, над 3%
  • сода - 2 ч.л., бикарбонат
  • лимонов сок
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • масло - разтопено краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата и добавете киселото мляко. Разбъркайте и сипете 1 ч.л. лимонов сок, олиото, 2 щипки сол и пресятото брашно.

Разбърквайте с помощта на тел до получаване на еднородна смес. Нагорещете намазнен тиган с дебело дъно или сач и сипвайте голям черпак от сместа. Опечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Desi
Desi
26.01.2019 16:03
Правила съм катми по рецепта на една жена, прекрасни са. Обаче сега реших да пробвам катми по тази рецепта... МНОГО СЪЖАЛЯВАМ! Ужасни са!
0
0
Ваня
Ваня
03.01.2016 14:48
Катмите се приготвят с мая.
2
1
Дидо
Дидо
03.11.2015 19:49
американска рецепта няма място в категория българска кухня...американските палачинки да си ги хапват те ...ние си имаме катми.....
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв