Искендер кебап

21/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Едно емблематично ястие от Турската кухня, което опитахме и обикнахме!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 331
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

vanko79
vanko79
29.01.2014 16:20
наистина изглежда вкусно,близко е до оригинала
2
0
денди
денди
09.08.2013 15:11
не е до готвачи или умници,Наистина това не е рецептата.Искендера е на подложка от хляб залят с масло,печено месо залято с домати
4
1
БГ - Татко
БГ - Татко
08.08.2013 16:40
Да му се отще на човек да готви, като Ви чете негативните коментари......Засрамете се !!! Като не Ви харесва, на компютъра има едно голямо копче, след натискането на което той се изключва и това е !!!Аман от Главни Готвачи под всяка рецепта !!!
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв