не е до готвачи или умници,Наистина това не е рецептата.Искендера е на подложка от хляб залят с масло,печено месо залято с домати
09.08.2013 15:11
7
1
БГ - Татко
Да му се отще на човек да готви, като Ви чете негативните коментари......Засрамете се !!! Като не Ви харесва, на компютъра има едно голямо копче, след натискането на което той се изключва и това е !!!Аман от Главни Готвачи под всяка рецепта !!!
08.08.2013 16:40
11
Росен
Ей Аман от критици. Не се спряхте честно Ви казвам. Като не ти харесва, не ти харесва и точка. Ако ти сготвиш боб чорба от Врачанско и аз ти сготвя такава от Варненсо дали ще са еднакви ?
Големи рабирачи станахте всичките. Рецептата е добра - аз това мога да кажа със сигурност
03.08.2013 23:48
3
1
Григоров
Искендер не е точно това.
Обикновено месото е печено. Ако не греша обичайно е телешки дюнер, а не пържено.
Сервира се не върху питка а върху хапки от питка. Преdи сервирането е залято с доматения сос. В момента на сервиране месото и хляба вече заляти с доматен сос, се заливат с врящо масло.
26.07.2013 18:21
4
жижи
аз пък казвам че рецептата си е баш оригинал:)
02.11.2012 12:58
1
1
Анонимен
Не е оригинална. В по горния коментар Григоров се доближава до истината.
Сервира се върху хапки от хляб (нарязани на квадрат или ромбове).
Хляба също трябва да е печен.
Ако трябва да бъдем точни - не става въпрос за хляб, а за тънки печени питки, разрязани на ромб или квадрат с големината на едновремешна домашна юфка.
Месото не е пържено а печено. Може да е телешко или агнешко, но в никакъв случай свинско.
Не се набляга толкова да доматения сок ( в смисъл ,че не се полива толкова обилно, че да не се вижда месото и хапките хляб).
Киселото млеко също е задължително, но дали ще е увкосено или натюр е въпрос на вкус.
И ако Ви е интересно за името на кебапа -
Искендер е арабското име на Александър Македонски.
09.09.2019 17:27
Александър
Преди един месец съм бил в "Искендер" - най-доброто заведение в Истанбул, където се приготвя само Искендер и няма нищо общо с тази рецепта. Например месото е печено и не присъстват домати под никаква форма.
20.09.2012 01:33
1
лили
Да рецептата е турска
03.01.2012 17:54
1
sibel
Такава рецепта съм я яла в Берлин и е турска. Не е точно такава, но прилича.
06.10.2011 13:49
1
appeal
Който е писал тази рецепта малко е национален. Май тази арабска кухня трябва да е турска. Всички манджи са турски, с изключение на питката.
Големи рабирачи станахте всичките. Рецептата е добра - аз това мога да кажа със сигурност
Обикновено месото е печено. Ако не греша обичайно е телешки дюнер, а не пържено.
Сервира се не върху питка а върху хапки от питка. Преdи сервирането е залято с доматения сос. В момента на сервиране месото и хляба вече заляти с доматен сос, се заливат с врящо масло.
Сервира се върху хапки от хляб (нарязани на квадрат или ромбове).
Хляба също трябва да е печен.
Ако трябва да бъдем точни - не става въпрос за хляб, а за тънки печени питки, разрязани на ромб или квадрат с големината на едновремешна домашна юфка.
Месото не е пържено а печено. Може да е телешко или агнешко, но в никакъв случай свинско.
Не се набляга толкова да доматения сок ( в смисъл ,че не се полива толкова обилно, че да не се вижда месото и хапките хляб).
Киселото млеко също е задължително, но дали ще е увкосено или натюр е въпрос на вкус.
И ако Ви е интересно за името на кебапа -
Искендер е арабското име на Александър Македонски.