Варено жито за Бъдни вечер

23/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5138146
"Няма как да посрещнете празника без варено жито и семейството си "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 765
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте житото в тенджера с вода, която да стига до 10 см над него. Варете го до готовност на умерен огън. След това плътно го похлупете, увийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ.

На сутринта го объркайте с натрошените бисквити, меда, настърганите орехи, стафидите, лимоновата кора и захарта. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Класика. И традиция българска!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв