Варено жито за Бъдни вечер

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
23/05/2011
"Няма как да посрещнете празника без варено жито и семейството си "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 466
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте житото в тенджера с вода, която да стига до 10 см над него. Варете го до готовност на умерен огън. След това плътно го похлупете, увийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ.

На сутринта го объркайте с натрошените бисквити, меда, настърганите орехи, стафидите, лимоновата кора и захарта.

Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
24.00 лв.
18.00 лв.
Виж ››

Елегантен бамбуков поднос за сервиране на вкусни ордьоври и аперитиви - гостите ви ще го оценят високо

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Вкусно празнично жито!
0
0
Величка Щърбанова
Класика. И традиция българска!
2
0