Задушено пиле със зеленчуци и сметана

19/02/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции.

Обелваме лука, морковите и целината и ги нарязваме на ситно.

В дълбок съд слагаме парчетата пиле, върху тях – лука, морковите и целината. Поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме пилето да престои 1-2 часа.

Подсушаваме го и го изпържваме в половината от сгорещеното масло до зачервяване от всички страни.

Нареждаме парчетата в огнеупорен съд и прибавяме лука, морковите и целината.

Почистените гъби запържваме в същата мазнина и прехвърляме при пилето.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер, заливаме със сметаната и слагаме ястието да се пече 45 минути под похлупак в умерена фурна.

10 минути преди да извадим ястието, прибавяме дафиновия лист и останалото масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар