Катми с мая

01/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Докато приготвяте тези катми, имате време да решите с какво да ги гарнирате, ние ще ги хапнем със сирене и сладко от смокини!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 843
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в малко вода маята заедно със солта и захарта. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато разбърквате 300 г от брашното с 200 мл прясно мляко.

Прибавете към него маята, разбъркваме и оставяме на топло да втаса и обемът да нарастне 2-3 пъти. След това прибавяме на части и внимателно останалото мляко, брашно и вода. Разбърква се леко и старателно, а след това отново се оставя на топло за половин час.

Загрейте леко намазнен горещ тиган и сипете с черпак част от тестото. Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар