Катми с мая

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
01/06/2011
"Докато приготвяте тези катми, имате време да решите с какво да ги гарнирате, ние ще ги хапнем със сирене и сладко от смокини!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50 671
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в малко вода маята заедно със солта и захарта. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато разбърквате 300 г от брашното с 200 мл прясно мляко.

Прибавете към него маята, разбъркваме и оставяме на топло да втаса и обемът да нарастне 2-3 пъти. След това прибавяме на части и внимателно останалото мляко, брашно и вода. Разбърква се леко и старателно, а след това отново се оставя на топло за половин час.

Загрейте леко намазнен горещ тиган и сипете с черпак част от тестото. Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар