Калмари с макарони

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
07/10/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 601
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, лука и чесъна и ги задушете в зехтина под капак заедно с дафиновите листа. Нарежете доматите и ги пресовайте с кухненски робот или пасатор.

Излейте ги при зеленчуците, овкусете със сол, захар, черен пипер и малко босилек и оставете сосът да къкри за около половин час, като разбърквате от време на време. Нарежете калмарите и ги добавете в соса и нека ври още 10 минути.

Сварете макароните според указанията на опаковката, отцедете ги и ги сложете в леко намазнена тава. Отгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.

Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути. Малко преди да е готово го извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната.

Рейтинг

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лора
Лора
31.10.2013 20:05
Непременно ще се опита. Благодаря 4е споделихте рецептата!!:)
0
0