Прясно зеле с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
31/05/2018
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120 018
  • Преглеждания за месеца5321
  • Преглеждания за седмицата244
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това прехвърлете постното зеле в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 10
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Denitsa Chipilska
Denitsa Chipilska
26.08.2019 19:55
Правих я на мултикукър и пак стана вкусно.
1
0
ирена
ирена
31.07.2014 10:29
тази рецепта е сгрешена ,не може ориза да преобладава и да стане вкусно ,мисля че става пълен буламач -пробвайте си първо рецептите после пишете
3
7
Катя
Катя
23.11.2014 21:24
При мен оризът преобладаваше и пак стана много вкусно :)
7
0