ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бирено пиле с картофи

Бирено пиле с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
30/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Казваме му бирено пиле, защото се готви с бира, а се консумира с двойно повече бира!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го порционирайте. Овкусете месото със сол, черен пипер, къри и червен пипер и подредете парчетата в намаслена тава. Картофите обелете нарежете и ги разпределете между пилешкото.

Залейте с бирата, добавете малко гореща вода, отново поръсете със сол, къри и чубрица и разпределете малки парченца масло.

Сложете пилето с картофи да се пече в умерена фурна до апетитен загар.

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: