Начин на приготвяне
Разтворете содата в киселото мляко. Щом шупне започнете да го разбърквате в купа със захарта и последователно добавете олиото, брашното, канелата и какаото. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка и сложете да се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва на две части.
Направете заливката като разтопите в съд на котлона маслото, какаото, водата и захарта. В тортена чиния, сложете единия блат, залейте го обилно със заливката. Следва да приготвите глазурата, като на водна баня сложете да се разтопи натрошения шоколад с пудрата захар и 1 с.л. какао. Отделно разбийте сладкарската сметана.
Започнете внимателно да я обърквате с леко топлата шоколадова смес. Покрийте с глазурата блата, поръсете с натрошени ядки и сложете втория блат. Залейте го с останалата заливка, отгоре поръсете с ядките и покрийте изцяло тортата Негърче с глазурата. Оставете на хладно, за да стегне.
Коментари