Домашна торта с крема сирене и грозде

13/08/2016
"Запретвайте ръкави - тази торта няма да се приготви сама! И да знаете, че си струва усилията "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 670
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме разтопеното масло като продължаваме да разбиваме сместа.

Добавяме брашното, пресято със содата, и замесваме меко тесто. Прибавяме смлените бадеми и лимоновите кори.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След като изстине изваждаме от формата и разрязваме през средата на два блата.

За крема:

Разбиваме жълтъците с пудрата захар, брашното и прясното мляко и ги оставяме върху котлона да заврат на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона и оставяме за изстине за кратко.

Половината от крема изсипваме върху единия блат, поставен на дъното на формата, в която сме пекли пая и разпределяме гроздовите зърна. Върху него слагаме втория блат и покриваме с останалия крем и украсяваме с грозде.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар