Домашна торта с крема сирене и грозде

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
13/08/2016
"Запретвайте ръкави - тази торта няма да се приготви сама! И да знаете, че си струва усилията "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 871
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме разтопеното масло като продължаваме да разбиваме сместа.

Добавяме брашното, пресято със содата, и замесваме меко тесто. Прибавяме смлените бадеми и лимоновите кори.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След като изстине изваждаме от формата и разрязваме през средата на два блата.

За крема:

Разбиваме жълтъците с пудрата захар, брашното и прясното мляко и ги оставяме върху котлона да заврат на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона и оставяме за изстине за кратко.

Половината от крема изсипваме върху единия блат, поставен на дъното на формата, в която сме пекли пая и разпределяме гроздовите зърна. Върху него слагаме втория блат и покриваме с останалия крем и украсяваме с грозде.

Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см-13%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Въртяща се поставка за торта и сладкиши - 30 см
40.00 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Положените усилия за приготвянето на красива домашна торта не трябва да останат незабелязани. Затова ви е необходима въртяща се поставка за торта, с която и презентацията, и рязането са по-лесни.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар