Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с крема сирене и грозде

Домашна торта с крема сирене и грозде

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашна торта с крема сирене и грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Запретвайте ръкави - тази торта няма да се приготви сама! И да знаете, че си струва усилията"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бадеми - 100 г смлени
  • лимонови кори - 1 ч.л.
  • грозде - 300 г без семки
  • За крема
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 к.ч.
  • крема сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме разтопеното масло като продължаваме да разбиваме сместа.

Добавяме брашното, пресято със содата, и замесваме меко тесто. Прибавяме смлените бадеми и лимоновите кори.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След като изстине изваждаме от формата и разрязваме през средата на два блата.

За крема:

Разбиваме жълтъците с пудрата захар, брашното и прясното мляко и ги оставяме върху котлона да заврат на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона и оставяме за изстине за кратко.

Половината от крема изсипваме върху единия блат, поставен на дъното на формата, в която сме пекли пая и разпределяме гроздовите зърна. Върху него слагаме втория блат и покриваме с останалия крем и украсяваме с грозде.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: