Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме разтопеното масло като продължаваме да разбиваме сместа.
Добавяме брашното, пресято със содата, и замесваме меко тесто. Прибавяме смлените бадеми и лимоновите кори.
Изсипваме сместа в намазана с мазнина кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След като изстине изваждаме от формата и разрязваме през средата на два блата.
За крема:
Разбиваме жълтъците с пудрата захар, брашното и прясното мляко и ги оставяме върху котлона да заврат на слаб огън при непрекъснато бъркане. Махаме от котлона и оставяме за изстине за кратко.
Половината от крема изсипваме върху единия блат, поставен на дъното на формата, в която сме пекли пая и разпределяме гроздовите зърна. Върху него слагаме втория блат и покриваме с останалия крем и украсяваме с грозде.