Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лондонски сладкиш

Лондонски сладкиш

тинтин
Новак
308013k
Лондонски сладкиш1 / 2
01/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 парчета
"Добрата новина е, че не нужно да ходите чак до Лондон, за да се насладите на парченче Лондонски сладкиш"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 гр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • есенция - по избор
  • масло - 125 гр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • смлени орехи
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.

С горещият сироп, приготвен от захарта, водата, лимонената киселина и есенцията се залива изстиналия и нарязан на пастички сладкиш.

Правим крема с маслото, пудрата захар и жълтиците, след което го намазваме изстиналия сладкиш с крема.

Отгоре настъргваме шоколад и поръсваме със смлени орехи.

Консумира се на другият ден. Да Ви е сладко!

Рейтинг

4.2
517
47
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лондончанка
лондончанка
Снимката не отгоеаря на рецептата,въобще,нещо не се впечатлих....
22.04.2014 14:24
9
йкфкф
йкфкф
Защо на картинката крема е шоколадое?
08.03.2014 15:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Роксана
Роксана
Поради липса на масло(за крема)използвах маргарин,но препоръчвам да не правите тази грешка като мен.Иначе сладкиша ми се получи задоволително добре.А за сиропа ми се видяха много 2ч.ч.вода и 2ч.ч.захар,затова ги намалих на 1:1.
22.11.2013 13:36
3
гкл
гкл
Щеше да е добре да се напише колко чаши захар се слагат в тестото и колко в сиропа...
16.11.2013 10:27
4
1
аз
аз
ами като не е такава рецептата а има по истинска моля напиши я
30.09.2013 08:52
aaa
aaa
на картинката е кафяв крема?????????
25.09.2013 15:31
1
Danie
Danie
Ами АЗ напиши ни рецептата за лондонслия сладкиш . Много съм любопитна да я изпробвам - моля те.
23.09.2013 21:58
1
АЗ
АЗ
Този сладкиш няма нищо общо с лондонския.Всяка година за 1-ви юни задължително го правя и рецептата не е такава.
08.09.2013 19:01
2
ЛД
ЛД
Този сладкиш няма нищо общо с лондонския
03.08.2013 09:15
2
1
Ves
Ves
На картинката изглежда много добре и вкусно, но само на картинка...
19.12.2012 12:07
2
Tsvet
Tsvet
Нещо не ми се получи на мен :(
03.02.2012 21:10
1
Тома
Тома
По същата логика не трябва да си приготвяш и домашна майонеза. Използвайте пресни яйца и няма от какво да се притеснявате.
11.11.2011 10:26
1
pep
pep

Кой би се осмелил да яде крем от сурови жълтъци ?
Точно така се хваща салмонелоза!
10.11.2011 13:03
1
тин
тин
Правим крема със сурови жълтъци, намазваме изстиналия сладкиш с крема и слагаме в хладилника.
09.11.2011 23:54
валя
валя
Крема само се разбива.
09.11.2011 16:34
lina
lina
Не мога да разбера едно. Този крем какво се прави на котлона или просто се разбъркват суровите жълтъци с масло и захар ?
05.10.2011 18:17
Т–е-А
Т–е-А
Какво му е Лондонското на този сладкиш ? Не съм го срещала никъде из Лондонските сладкарници, да не говорим за киселото мляко.
16.09.2011 17:11
2
Тин
Тин
Да,точно така, содата е 1 чаена лъжичка.
08.05.2011 15:29
1
Катя Лулчева
Катя Лулчева
Вероятно става дума за 1 ч.л сода бикарбонат, чаена чаша е твърде много. Може би, грешката е техническа.
08.05.2011 13:04
1