Запеканка от карфиол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Запеканка от карфиол1 / 3
17/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Вкусно безмесно ястие, което може да приготвите буквално за половин час!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 и 1/2 глава
  • праз - 2 стръка, светлата част
  • галета - 3 с.л.
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сирене - 1 ч.ч. настърган пармезан
  • кашкавал - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Бланширайте го за 2-3 минути във вряща вода, след което отцедете.

В тиган разтопете маслото и задушете нарязания на колелца праз. Щом леко омекне добавете галетата, разбъркайте и сипете заквасената сметана. Изчакайте да клокне и овкусете със сол, черен и бял пипер.

Разпределете карфиола в намазнена тава и го залейте със сметановата смес. Сложете за 10-15 минути да се пече в умерена фурна.

След това го извадете и го поръсете с настъргания кашкавал, а отгоре и пармезана. Върнете във фурната и печете, докато се получи апетитна коричка.

Рейтинг

4
55
43
31
22
10
Дай твоята оценка: