Запеканка от карфиол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Запеканка от карфиол1 / 2
17/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
"Вкусно безмесно ястие, което може да приготвите буквално за половин час!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го накъсайте на розички. Бланширайте го за 2-3 минути във вряща вода, след което отцедете.

В тиган разтопете маслото и задушете нарязания на колелца праз. Щом леко омекне добавете галетата, разбъркайте и сипете заквасената сметана. Изчакайте да клокне и овкусете със сол, черен и бял пипер.

Разпределете карфиола в намазнена тава и го залейте със сметановата смес. Сложете за 10-15 минути да се пече в умерена фурна.

След това го извадете и го поръсете с настъргания кашкавал, а отгоре и пармезана. Върнете във фурната и печете, докато се получи апетитна коричка.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: