Вита баница с поръска

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
590
959
510
29/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето и към него прибавяме половината кисело мляко с разтворената в него сода и 3 разбити яйца.

Разстиламе корите и в долния им край слагаме от плънката и масло на малки парчета.

Навиваме и подреждаме в намаслена тава.

Останалото кисело мляко разбъркваме с яйцата и газираната вода и заливаме баницата.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Вадим и поръсваме с малко вода и покриваме с чиста кърпа за 10 минути.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар