Начин на приготвяне
От брашното, яйцата, олиото, солта и подправките замесваме умерено твърдо тесто.
Завиваме го във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилник за 30 минути.
Разточваме го на квадрат, който разрязваме на четири.
В дълбок съд слагаме вода да заври и пускаме всяка разточена кора за 1 минута, след която я изваждаме и изцеждаме с гевгир.
Отделно сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме.
Към тях добавяме натрошеното сирене, зехтина, солта и черния пипер.
От тази смес редим върху всяка кора като отгоре слагаме част от телешката шунка.
Навиваме на руло и слагаме в намазана с мазнина тава.
Покриваме с алуминиево фолио тавичката и печем рулата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
Сервираме нарязани на диагонал.