Руладини с телешка шунка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Руладини с телешка шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Гурме предложение, с което да впечатлите и най-капризните си гости!"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • магданоз - 1 щипка, сух
  • копър - 1 щипка, сух
  • мащерка - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • картофи - 6 бр.
  • сирене - 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • шунка - 250 г телешка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, яйцата, олиото, солта и подправките замесваме умерено твърдо тесто.

Завиваме го във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилник за 30 минути.

Разточваме го на квадрат, който разрязваме на четири.

В дълбок съд слагаме вода да заври и пускаме всяка разточена кора за 1 минута, след която я изваждаме и изцеждаме с гевгир.

Отделно сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме.

Към тях добавяме натрошеното сирене, зехтина, солта и черния пипер.

От тази смес редим върху всяка кора като отгоре слагаме част от телешката шунка.

Навиваме на руло и слагаме в намазана с мазнина тава.

Покриваме с алуминиево фолио тавичката и печем рулата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.

Сервираме нарязани на диагонал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: