Скариди с ориз

12/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Готвите пикантни скариди, а сетихте ли се да сложите бялото вино да се изстудява в хладилника?"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 449
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скариди - 1 кг
  • ориз - 2 ½ чаши
  • моркови - 1 брой настърган
  • олио - около 1 ч.ч.
  • домати - 1 ½ чаша доматен сос
  • лук - 1 голяма глава, ситно нарязана
  • сол
  • пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, осолете ги и ги оставете да се отцедят. Сгорещете олиото и сложете в него дребно нарязания лук да се запържи.

След малко добавете и моркова, а веднага след като омекнат, добавете доматения сос, солта и пипера. Оставете соса да ври така около 10-15 минути. Добавете ориза, разбъркайте и долейте 2-3 чаши вода.

Когато оризът е почти сварен добавете скаридите и оставете да къкрят така около 15 минути, докато водата се изпари. Прехвърлете ориза със скариди в намаслена тава и печете до пълното изпаряване на водата. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мартин
Мартин
30.09.2013 19:21
В последният абзац водата трябва да се изпари 2 пъти? Как ли става това?!?
0
2
Мериан
Мериан
22.01.2013 22:09
Поздравления за хубавата рецепта! Току що я направих и стана страхотна вечеря :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв