Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пълнени свински пържоли

Пълнени свински пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени свински пържоли3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Свински пържоли с вкусен пълнеж за специални случаи!"

Необходими продукти

  • свинско месо - 2 пържоли големи
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • бекон - 100 г
  • сирене - 1/2 топено
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте 2-3 с.л. горчица във виното, прибавете сол и черен пипер на вкус и накиснете пържолите поне за 2 часа.

Загрейте 1 с.л. маслко в тиган и запържете нарязания на ситно бекон. Добавете наситнения лук, а след малко също ситно нарязаните гъби. Задушавайте докато ястието остане само на мазнина. Прибавете сол и черен пипер докато е още горещо, и веднага след това нарязаното топено сирене и настъргания кашкавал. Бъркайте докато сирената се поразтопят.

Направете джоб от пържолите и ги напълнете с плънката. Забодете краищата с клечки за зъби или зашийте с конец. Сложете ги в намазнена тава, полейте с виното и чаша гореща вода, покрийте тавата с фолио и сложете да се пекат за час. После махнете фолиото и ги доизпечете.

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sisi
sisi
предполагам 1/2 опаковка топено сирене
27.12.2011 13:13
1
някой
някой
Само искам да попитам какво означава 1/2 топено сирене.Какво количество в грамове е това?
27.12.2011 11:20
4