Картофено пюре с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
29/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 107
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • картофи - 750 г
  • течна сметана - 250 мл, готварска
  • масло - 50 г
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества
Пюрета

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата за 10 минути. Обелваме ги и отделяме белтъците от жълтъците.

Нарязваме белтъците на едро. Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Изцеждаме ги и ги пасираме на пюре.

В съд върху котлона слагаме сметаната, маслото, рендосаното индийско орехче, солта и пипера и ги оставяме да заврат.

Изсипваме сместа върху картофеното пюре, разбъркваме добре. Прибавяме белтъците и магданоза, нарязан на ситно без дръжките му.

Сервираме пюрето като отгоре му поръсваме с жълтъците, стрити на трохи.

Преса за зеленчуци от неръждаема стомана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Преса за зеленчуци от неръждаема стомана
12.30 лв.
Виж ››

Приготвянето на най-вкусните и полезни плодови и зеленчукови пюрета вече е детска игра с пресата за зеленчуци от неръждаема стомана. Лесно, бързо и удобно. Просто сложете сварените продукти, а пресата за зеленчуци ще свърши останалото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар