Нахут с моркови и карамфил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
27/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо711
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта.

Изхвърляме водата му и го заливаме със студена. Варим върху котлон на среден огън за 30 минути.

След като се свари го оцеждаме от водата.

В дълбок съд върху котлона загряваме олиото. В него запържваме нарязания лук и чесън.

Към тях прибавяме нарязаните на ивици моркови и овкусяваме с подправките.

Накрая прибавяме маслото и заливаме ястието с 2 ч.ч. вода.

Задушаваме го на среден огън за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар