Телешки далак пълнен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
412
301
15/03/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 620
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далакът се измива и се прави разрез, под ципата по дължина. Така приготвения далак се пълни с плънка.

В мазнината се задушава лукът, който е нарязан на ситно. Когато той омекне се прибавят чушките нарязани на дребно, една връзка магданоз и бекона нарязан на кубчета, посолява се и се наръсва с черен пипер. Сместа се задушава още няколко минути, след което се пълни далакът.

Слага се в тава и се залива със сос приготвен от брашно, изпържено в малко мазнина, доматеното пюре, разбъркано с гореща вода и виното.

Така приготвения далак се пече в умерено силна фурна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар