Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Свински шницел със сос от гъби

Свински шницел със сос от гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Свински шницел със сос от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свински шницели - 8 бр.
  • гъби - 250 г
  • кнедли - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 150 мл месен
  • сметана - 250 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме гъбите на две. Кнедлите сваряваме в подсолена вода и изцеждаме.

Поръсваме шницелите с черния пипер и ги изпържваме в маслото. Посоляваме и оставяме на топло място.

В получения от пърженето сос изпържваме гъбите, добавяме бульона, сметаната и варим 5 минути.

Прибавяме сол и черен пипер и заливаме шницелите със соса.

Кнедлите посипваме с разтопено масло и поднасяме за гарнитура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: