Зеленчуци по тракийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8117
10/04/2011
"Започнат ли постите, отваряме тефтера с любимите си постни рецепти и най-вкусните рецепти избираме - специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 909
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото или олиото нарязаните на едри кубчета моркови и целина. След малко добавете едро нарязания лук, чашата малки лукчета и накълцаната зелка. Добавете малко вода при задушаването, за да се образува пара.

Когато зеленчуците са полуомекнали, добавете граха и задушавайте ястието до пълно омекване. Прибавете сварените и нарязани картофи, както, дафиновия лист и доматите, нарязани на филийки.

Най-накрая се поръсва със сол, черен и червен пипер и магданоз. Оставете зеленчуците по тракийски да се доварят с плътно затворен капак. Ястието се поднася със запържена в масло галета.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар