Солени кифли с мас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Солени кифли с мас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • мас - 130 г
  • олио - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето или кашкавала, прибавяме содата към киселото мляко.

Смесваме всички продукти и омесваме тесто, което престоява 1 ден в хладилник.

Разточваме кора дебела 1 см. Нарязваме на триъгълни парчета, които оформяме на кифли.

Печем в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: