Дива патица с червено вино

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
304
288
08/01/2010
"Знаете, че патешкото месо ни е слабост, особено,когато е приготвено по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 323
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Очистената и намазана с масло патица се пече на фурна. Посолява се и се нарязва на порции.

В маслото се слага брашното и се пържи, след което се залива с виното. Слагат се лукчетата, които са сварени отделно и черния пипер на зърна. Запържва се и се залива с вода, след което се оставя да ври на тих огън до окончателното омекване на месото.

Поднася се с отделно приготвена гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
qni4ka i desi
qni4ka i desi
10.04.2011 11:31
Много е пикантно това пиле, иде ни да го изядем, но ще качим килограми.
0
0