Бърза крем пита

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
08/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"На въпроса Едно или две парчета крем пита искате, повече от половината от анкетираните са отговорили Три"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – 350г (за средно твърдо тесто) Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.

Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.

Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета.

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка: